Trainer Compressietherapie en Wondzorg
Trainer Compressietherapie en Wondzorg
De juiste compressietherapie en kennis van wondzorg is zo enorm belangrijk bij de zorg rondom patiënten met een “open been”.
Het zorgt ervoor, dat een wond sneller geneest, de patiënt weer sneller mobiel is en recidieven minder snel optreden.
Bovendien is het zo, dat wanneer het niet op de juiste manier toegepast wordt, er veel kwaad kan worden gedaan met nare gevolgen.
Jaren geleden mocht ik aan de wieg staan bij de oprichting van het Wond Expertise Centrum, verbonden aan de poli dermatologie van het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Er werd een wondprotocol gemaakt in overleg met de eerstelijnszorg. Ik mocht trainingen ontwikkelen voor alle
medewerkers in de eerste en tweede lijn om zo te werken aan de kennis en kwaliteit van zorg, maar ook aan een eenduidig beeld. In die tijd heb ik zo’n 300-400 medewerkers getraind in compressietherapie en wondzorg.
En elk jaar zag ik ze weer terug voor de herhaling om te horen hoe het ze verging, maar ook om casussen te bespreken en bijvoorbeeld het
zwachtelen te oefenen met een drukmeter. Ontzettend leuk om te doen, maar vooral heel waardevol!
Dit was echt een geweldige samenwerking.
Daarnaast kon ik landelijk bij andere centra ook mijn kennis en ervaring delen. Ik heb dus heel wat zorgmedewerkers opgeleid, die te maken
hadden met patiënten met een “open been”.
Door mijn werk als projectleider in een samenwerking tussen Deltion College, opleiding doktersassistent en Medrie Huisartsenzorg, kwam ik weer veel oud cursisten tegen. Zij misten de trainingen en herhaal cursussen; ze werden niet meer gegeven vanuit de polikliniek.
Toen de vraag kwam of ik niet “In Company” de trainingen weer wilde geven, werd ik natuurlijk erg enthousiast!
Immers is het ontzettend belangrijk om de kwaliteit en kennis te waarborgen over deze zorg. Jarenlang heb ik met passie voor het vak gedaan en die kennis heeft mij nooit in de steek gelaten.
Dus.. met veel plezier verzorg ik ook een complete training, of onderdelen daarvan binnen jouw praktijk of instelling. Het is belangrijk om
daarin maatwerk toe te passen en jullie wondprotocol mee te nemen in de training zodat iedere medewerker hier op de juiste wijze mee kan werken. Natuurlijk ga ik graag met jullie het gesprek aan om te kijken wat wenselijk en mogelijk is.
Zullen we er samen voor zorgen dat de kwaliteit rondom de zorg voor een patiënt met een “open been” gewaarborgd wordt en blijft?
Stel gerust jouw vragen! Ik hoor graag van je.